VIP Interior: В кошмара на Ким Кардашиян с Николета Кръстева

VIP Interior: В кошмара на Ким Кардашиян с Николета Кръстева
Споделете с приятели ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Нашият интериорен гид из света на лукса и класата – дизайнерът Николета Кръстева, по традиция ще направи анализ на VIP интериор, но нетрадиционното тази седмица, е обектът, който не е частен дом, а на архитектурен език „обществен“. Не разбирайте изразът буквално, защото имотът е толкова privet, че там са стъпвали предимно личности от най-висок ранг. Изборът на локацията не е никак случаен, имайки предвид, че преди да създаде в България интериорното студио EXTRAVAGANCE DESIGNE, Николета придобива солиден опит във френската школа на архитект Манон Амирканиан (Ница, Франция).

„Днес ще се пренесем в столицата на любовта, а именно Париж. Ще ви доставим наслада за всички сетива, с уникална по рода си кухня и интериор, който се помни завинаги. Влизаме в изискания ресторант Akrame, намиращ се на улица Tronchet 7. Зад огромни метални порти, без реклама, без обозначение, е скрит този малък кулинарен рай.

10

Любопитен факт е, че много холивудски знаменитости предпочитат именно тук да похапнат онова, което смятат, че заслужават, а то винаги е „най-доброто“. Със сигурност всеки от вас помни скандалът, около обира на Ким Кардашиян, която обяви, че са й изчезнали бижута за десетки хиляди. Е, за хотела, в който тя бе отседнала – No Name, се влиза от същия двор и е на горния етаж над Akrame.

14
Минавайки зад портите ни посреща първият щрих дизайн, грандиозната лампа Horse (кон) на известния бранд Mooi. Изработен в реалните размери на животното, осветителното тяло е доста впечатляващо, а неговата приблизителна стойност е около 4 200 евро. Срещу тази сума и вие можете да вкарате този „расов жребец“ в дома си.
1 (3)
Влизайки в Akrame, носещ приза 1 звезда Michelin, размерът на помещението ме изненада, но пък стила отговаряше на очакванията.
Стилен, компактен и модерен. Нямаше нищо излишно, всичко си беше на място. Едва няколкото маси са минималистични, много семпли, но елегантни. Единствената декорация са двете пана от черен мрамор с декоративно осветление зад тях. Ето че звездите от ранга на Ким, които обядват и вечерят тук, предпочитат този подход към интериора, вместо тежката и грандиозна атмосфера.
7
11
Бели, стени, бели завеси, бял таван. На пръв поглед нищо зашеметяващо. Но, погледнете пак тавана :)
6
Ето го и акцентът в този интериор, мъжки силует, падащ от горният етаж. Безупречно произведение на изкуството на Danielle Archan. Благодарение на тази фигура, иначе семплият и непретенциозен интериор, придобива нова атмосфера. Още един детайл е и единственият червен стол в ресторанта. В иначе спокойната и безцветна хармония той внася малко динамика.
Тъй като помещението наистина е ограничено, е използвано огромно огледало в центъра, за да се постигне оптическо разширяване. Диван, килими и плафони създават илюзия, че си у дома. Явно домашният уют е бил приоритет при създаването на интериора на Akrame. Ястията обаче, определено са непостижими вкъщи. Тук дизайна не е само в интериора, а и в блюдата, невероятно аранжирани и вкусни.
4 (2)59
Прекрасно място, интересно, луксозно, но едно нещо не мога да пропусна.
В и без това ограниченото пространство, приборите за хранене и чашите са позиционирани в модул в средата на ресторанта. Не е особено приятна гледка, дори и в не толкова претенциозен ресторант. А за там е недопустимо.
IMG_6357
Бяло-черната гама продължава и в тоалетните. Минималистични мебели и санитария намират място тук. Големи огледала разположени срещуположно правят обема безкраен. Бялата дървена ламперия по стените излиза от клишето за стандартната тоалетна.
3 (2)
Споделете с приятели ...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone